071108-kia-borrego-v6-v8

Nya Kia Borrego får mullrig V8

Då är det äntligen dags för Kias kommande suv att träda fram i ljuset. Enligt en kort pressrelease från Kia får bilen namnet Borrego och både V6- och V8-motorer under huven.

I september visade vi den ”teaserbild” som Kia skickade ut och som föreställde en större sjusitsig suv. Mycket information om bilen fanns det inte, mer än att den baserades på konceptbilen KCD II Mesa som visades på Detroitsalongen för snart tre år sedan och att den internt på Kia gick under beteckningen HM.

Nu har Kia äntligen kommit fram med mer information om suven som får namnet Borrego. På bilsalongen i Detroit i januari visas bilen upp inför publik för första gången. Att det är just Detroitsalongen som får äran att visa bilen beror mycket på att Kia Borrego endast är tänkt för den amerikanska marknaden. Det märks ännu tydligare om man ser till de motorer som Kia valt att ge bilen – en V6 samt en V8, för övrigt Kias första vinkelåtta någonsin.

Enligt uppgifter från svenska importören är bilen inte aktuell för Sverige, och antagligen inte Europa heller, då den går stick i stäv med rådande miljödebatt.

Teaserbilden från september.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!