Nya Kia Cee'd

Nya Kia Cee’d i princip officiell – nya bilder

Sveriges mest sålda bil till privatpersoner – Kia Cee’d – avtäcks i ny skepnad på Genèvesalongen om tre veckor. I dag har vi fått den första informationen och nya bilder på bilen. Exteriöra och interiöra.

Kia Cee’d är en framgångssaga av sällan skådat slag. Speciellt i Sverige har den lilla golfklassmodellen gått hur bra som helst. Den toppade statistiken över förra årets mest sålda bilar till privatpersoner.

 Men nuvarande Cee’d har sex år på nacken, inklusive ett ansiktslyft inför modellår 2010, så det är dags för en avlösare som kan föra stafettpinnen vidare.

 På Genèvesalongen som öppnar för allmänheten 8 mars ska Kia avtäcka nya generationen.

 Jämfört med nuvarande Cee’d får nya i större utsträckning ta del av Kias senaste formspråk, inte minst fronten och grillen som Kia kallar för ”tiger nose”. Man kan se både nya Optima (fronten) och suven Sportage (baken) i nya Cee’d. Själva grillen är dock, som har blivit smäckrare, är dock nya Cee’d ensam om i dagsläget. Den påminner väldigt mycket om den som vi häromdagen såg på skisserna av lyxbilen K9 (KH).

 Kia berättar att nya Cee’d är längre, bredare och lägre än sin föregångare medan avståndet mellan hjulaxlarna har bestått. De nämner att de ville få till ett coupéliknande utseende genom kraftigt lutande A-stolpar vars förlängning går ut i den sluttande huven. Taket sluttar ned mot C-stolparna och avslutas med en takspoiler för att ge bilen en sportig karaktär.

 Strålkastarna är helt enligt dagens mode försedda med lysdioder i underkant som ger bilen ett karaktäristiskt utseende när mörkret faller.

 Interiört bjuder nya Kia Cee’d på helt ny layout som känns oerhört med europeisk än i föregångaren. Kia påpekar att de har satsat på att lyfta kvalitetskänslan till en premiumnivå. Skärmen i mittkonsolen är en pekskärm. Förarens sittposition och överblick ska ha förbättras jämfört med gamla Cee’d.

 Kia nämner ingenting om motorerna men det är inte helt långsökt att snegla på nya Hyundai i30 som vi provkörde för ett par dagar sedan. Förutom miljöklassade dieselmotorer på 90 respektive 110 hästkrafter finns även en nya 135 hästkrafter stark bensinmotor som tack vare utsläpp på 118 gram koldioxid per kilometer också är miljöklassad.

 Vi inväntar med information och bilder vid avtäckningen om tre veckor. Kia nämner ingenting om kombiversionen SW, den riktiga storsäljaren i Sverige, så den förmodar vi har premiär på Parissalongen i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!