100223-nya-kia-magentis

Nya Kia Magentis – en första titt

Större och med en betydligt mer vågad design ska en ny generation Kia Magentis ta sig an konkurrenterna. Den nya lägre, längre och bredare mellanklassaren premiärvisas i New York i april och börjar säljas nästa år.

Det här är de första officiella bilderna på nästa generation Kia Magentis som kommer att begå världsdebut på bilsalongen i New York i början av april. Dessa första bilder är bara designskisser, men de säger ändå en hel del om hur nya Magentis kommer att se ut. Inte helt oväntat är den ritad enligt samma tema som alla nya modeller vi har fått se från Kia den senaste tiden och som innebär ett rejält kliv från föregångaren.

Det är svårt att finna några designmässiga likheter mellan nya gamla Magentis, eller Optima som den heter i USA och på vissa andra marknader. Kia är förstås förtegna om den nya bilen, men de beskriver den som längre, lägre och bredare än föregångaren. Den har också ett betydligt längre axelavstånd och ska ha plats för mer bagage och bjuda på bättre benutrymme. Motormässigt är inget känt i dagsläget men vi kan nog räkna med att Magentis till stor del får samma motorutbud som nya Sportage som i sin tur delar motorer med Hyundai ix35. Räkna därför med ett urval av bensin- och dieselmotorer från två liter och uppåt, kanske kommer Magentis även med den lilla 1,7-litersdieseln som lanseras i Hyundai ix35 i höst.

Nya Magentis börjar säljas i USA och andra delar av världen redan i höst. Till Europa kommer den först under våren 2011.

Test & provkörningar

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!