100315-kia-magentis

Nya Kia Magentis visas i New York

Vi har precis stängt böckerna efter den stora Genèvesalongen och genast vänds blickarna mot New York och nästa spektakel. Där får vi bland annat se världspremiären av nya Kia Magentis.

Några veckor fram i tiden ligger bilsalongen i New York, inte lika stor som Genève men ändå innehållandes en del intressanta nyheter. En av dem är Kia Magentis (Optima) som visas i helt ny skepnad. Nya Magentis har precis som resten av Kias senare modeller tagit ett stort designmässigt kliv från sin föregångare och ligger i linje med Kias nyfunna design-DNA.

Långt ned, under karossen och all märkesidentitet, hittas samma plattform som bildar bas för koncernsyskonet nya Hyundai i40 (Sonata). Det innebär att nya Magentis är längre, lägre och bredare än sin föregångare och storleksmässigt jämförbar med Ford Mondeo, Opel Insignia och VW Passat. Kia avslöjar ännu inget om vad som kommer att finnas under huven men den kommer säkerligen att låna vissa motorer från Kia Sportage, Hyundai ix35 och Hyundai i40. Plattformen är anpassad för att kunna utrustas med en hybriddrivlina så ett hybridalternativ är nog att vänta.

Nya Kia Magentis är designad i Kias europeiska högkvarter i Frankfurt. Lanseringen sker nästa år. Det är oklart om modellen kommer att heta Magentis när den säljs i Europa eller om Kia beslutar att avskaffa namnet och låta Optima-namnet breda ut sig.

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!