110104-nya-kia-picanto

Nya Kia Picanto – första bilderna

En helt ny generation Kia Picanto ska premiärvisas på Genèvesalongen i mars. Men redan nu, långt i förväg, visar Kia de första bilderna på en riktigt sportig Picanto som väntas ge konkurrenterna en match.

Trots åtskilliga ansiktslyft de senaste åren har Kia inte lyckats väcka liv i Picanto, den drygt sju år gamla modellen är helt enkelt redo att bytas ut. Tur då att ersättaren står och stampar i kulisserna. På Genèvesalongen i mars får den äntligen äntra scenen.

Kia släpper redan nu de första bilderna på nya Picanto. Vi lägger genast märke till en rejält aggressiv och sportig front som är ett stort kliv från gamla Picantos snälla och lite gulliga uppseende. Kias designchef Peter Schreyer vill särskilt framhålla de skulpterade sidorna som får den förhållandevis höga småbilen att se lägre ut.

Under det sportiga skalet förväntar vi oss att hitta många delar från koncernsyskonet Hyundai i20 men motormässigt verkar det som att Picanto ska få betydligt modernare doningar. För den svenska marknaden erbjuds två bensinmotorer på 1,0 och 1,2 liter men Kia flaggar även för biogas- och etanolversioner på utvalda marknader. Nya Picanto växer ganska rejält, inte minst mellan hjulaxlarna där den väntas bli lika lång som Hyundai i20 (253 centimeter). Nytt för Picanto är även att bilen inte bara ska säljas med fem dörrar utan även i tredörrarsutförande.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!