Kia Pro-Cee’d

Nya Kia Pro-Cee’d officiell

Nya generationen Cee’d från Kia tuffar nu till sig när tredje karossversionen kommer. Vi snackar om tredörrarsversionen Pro-Cee’d.

Kia är mer än sparsmakade när de delar med sig av nya Pro-Cee’d, tredörrarsversionen av märkets populära golfklassare. Femdörrars halvkombin hade premiär i våras och kombiversionen, SW eller om man så vill Sporty Wagon, började byggas för bara tre dagar sedan.

 Nya Pro-Cee’d är inte rakt av halvkombin med två dörrar färre. Takprofilen är mer böjd och bakljusen samt bakluckan är av helt annan utformning. Även i fronten skiljer sig Pro-Cee’d från Cee’d. Grillen är annorlunda, så även frontspoilern och dimljusen som har en helt annan design.

 Interiört ser det ut att skilja sig främst i stolarnas klädsel som är lite sportigare i Pro-Cee’d.

 Tyvärr berättar Kia ingenting om drivlinorna men vi tippar på att man lanserar modellen som både bensin- och dieselversion. Gamla Pro-Cee’d såldes i Sverige enbart med tvålitersdieseln.

 Mer input från Kia får vi i slutet av denna månad då Pro-Cee’d har världspremiär på bilsalongen i Paris. Räkna med säljpremiär i under första månaderna av 2013.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!