Nya Kia Pro_Cee’d – första bilden

Nya Kia Cee’d visas upp på Genèvesalongen just nu. Klart sportigare lagd än sin föregångare. Men ännu sportigare är tredörrarsversionen Pro_Cee’d som i dag tittar fram för första gången.

Den är inte helt vanlig på svenska vägar, Kias sportigaste golfklassare Pro_Cee’d. Men den finns hur som helst där ute någonstans och den ska snart få en avlösare i form av en ny generation Pro_Cee’d.

 Nya generationen Cee’d, alltså vanliga femdörrarsvarianten, står just nu uppställd nere i Genève och lockar med helt nya, tuffare former än så som vi känner den i dag. Men är man ute efter en sportig Cee’d är det Pro_Cee’d man ska rikta in sig på. Den bjuder på två dörrar färre och ett lite mer ungdomligt utseende samt lite sportigare motorer då en 1,6-liters turbomaskin på 186 hästkrafter kompletterar de redan befintliga, fyra till antalet, bensin- och dieselmotorerna. Dubbelkopplingslåda och manuell låda finns att välja mellan, båda med sex växlar.

 Om Kia i Sverige tar in nya Pro_Cee’d, som förmodas lanseras nästa år, är det frågan om man gör samma drag som med nuvarande Pro_Cee’d, nämligen att man endast erbjuder kunderna 1,6-litersdieselmotorn. Sportigt? Så där. Fast å andra sidan är dagens bensinalternativ inte sportigare.

Nedan ser du bilder på nya Cee'd i femdörrarsutförande.

Uppdpatering

Bilen på bilden ovan är inte Pro_Cee'd utan en skiss på vanliga femdörrarsversionen. Detta meddelas av Kia Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!