Nya "läckta" bilder på Lynk & Co 02

Volvo XC40:s kinesiska syskon ska snart presentera sig officiellt. Då har bilder på nya Lynk & Co 02 "läckt ut".

Redan förra året hade bilder ”läckt” ut på Lynk & Co:s andra modell 02. På måndag ska den officiellt avtäckas i Amsterdam men redan nu har tre bilder på bilen sipprat ut på nätet.

Den nya suven bygger precis som 01 på Volvos CMA-plattform, vilket även gäller för Volvo XC40.

Enligt uppgifter kommer nya Lynk & Co 02 vara 66 millimeter kortare och ha ett 32 millimeter kortare axelavstånd än företagets debutmodell. Totalt mäter den 4 448 mm i längd, 1.890 mm i bredd, 1 528 i höjd och axelavståndet är 2 702. Känns de siffrorna bekanta? Inte så konstigt i så fall då det är exakt samma mått som på koncernsyskonet XC40.

Som vi kan se på de nya bilderna påminner designen väldigt mycket om Lynk & Co 01 och frontpartiet känns igen från sedanen 03.

02 kommer inledningsvis att säljas i Kina och kommer att erbjudas med en 1,5-liters turboladdad trecylindrig motor som producerar 177 hästkrafter. Dessutom kommer en starkare motor i form av en 2.0-liters turboladdad motor med 190 hästar att finnas tillgänglig.

Senare väntas även en laddhybrid och en helelektrisk version presenteras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!