Lexus LF-CC

Nya Lexus IS på film i form LF-CC

Till Parissalongen drar Lexus med sig konceptbilen LF-CC som är en liten förstudie av vad vi kan förvänta oss hos nya IS. Här får vi lite mer kött på benen i form av film där vi även får se insidan för första gången.

Det var för en dryg vecka sedan som Lexus valde att visa upp konceptbilen LF-CC i form av några få bilder samt tillhörande information. Nu har även en film släppts som visar upp konceptbilen i alla möjliga vinklar men bäst av allt är att vi nu får se interiören för första gånge.

 Lexus beskrev insidan ganska ingående i sitt tidigare pressmeddelande, bland annat om instrumentbrädans indelning i zoner samt den unikt designade växelspaksknoppen och styrplattan. I filmen nedan syns dessa båda tydligt. Styrplattan ser ni i armstödet förlängning mot mittkonsolen.

 LF-CC, som ställs ut i Paris med start denna vecka, visar utöver den kaxiga formgivningen även upp en uppdaterad drivlina som består av en 2,5-liters bensinmotor med direktinsprutning och en elmotor som driver bakhjulen. Enligt Lexus är drivlinan klassledande när det kommer till effektivitet och utan att precisera någon siffra säger man att koldioxidutsläppen ska ligga på under 100 gram per kilometer.

 Sett till era kommentarer till förra artikeln om LF-CC är Lexus helt rätt ute med formgivningen. Vissa av er hade dock invändningar mot den stora grillen. Hur går tongångarna i dag när ni nu får se bilen från så många fler vinklar och inte minst insidan?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!