Maserati Ghibli

Nya Maserati Ghibli – lyssna och kika på den!

När vi nu för första gången får se nya Maserati Ghibli i läcker blå kulör är det i samband med det första rörliga bildmaterialet på bilen, där vi också bjuds på skönt motorljud.

I april var det premiär för Maserati Ghibli, tredje generationen. Till dags datum har vi blivit serverade ett antal bilder på modellen i enbart vit exteriör.

I förra veckan var Maserati i nederländska Rotterdam för att filma nya Ghibli inför kommande reklamfilmer. En alert ”förbipasserande” hivade upp sin mobilkamera och filmade Ghiblin när den körde fram och tillbaka och nu bjuds vi på filmen via YouTube.

Med tanke på att regskylten på bilen säger ”301 KW” misstänker vi starkt att modellversionen det rör sig om är Ghibli S, det vill säga toppmodellen med dubbelturboförsedda V6-motorn på 410 hästkrafter och 550 newtonmeter som gör 0-100 km/h på 5,0 sekunder och toppar 285 km/h.

Det finns ytterligare två motoralternativ till nya Ghibli. Dels Ghibli (utan S) med V6-motor på 330 hästkrafter och 500 newtonmeter som gör 0-100 km/h på 5,6 sekunder och toppar 263 km/h, dels Ghibli Diesel med V6-diesel på 275 hästkrafter och 570 newtonmeter (600 vid overboost) som gör 0-100 km/h på 6,3 sekunder och toppar 250 km/h.

Ghibli S finns även som Q4, det vill säga med fyrhjulsdrift.

Oavsett motoralternativ är det åttastegad automatlåda som gäller.

Kika nu på filmen nedan så får du höga hur ”stora sexan” låter och hur Ghibli gör sig i annan färg än vit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!