Nya Mazda 2 – tre snabba från provkörningen

Ingen rast, ingen vila. Så ser vardagen ut för PeO Kjellström när han flänger världen runt för att provköra bilar. Denna gång är han åter i Spanien men nu är det nya Mazda 2 som gäller.

Hey viejo! Har Barcelona fått smaka på vintern ännu?

– Knappast. Drygt 20 grader och sol. Men det är inte det jag är här för att smaka på, på min meny står nya Mazda 2. Välsmakande!

Mazda 2 avlöste 121 en gång i tiden och var också släkting till Ford Fiesta. Känner du av något av detta i nya generationen?

– Haha, skojar du!? Mazda 2 står nu på egna ben, gedigna ben. Snygg har den också blivit. Volkswagen Polo & Co får verkligen se upp! Nya ”tvåan” är rejält mycket större och det är främst kupéutrymmet som gynnas av de extra centimetrarna. Fem personer åker ledigt i den. Skjutmånen på förarstolen har plussats på ordentligt så allt från korta till långa ska kunna hitta rätt körposition.

– Kvalitetskänslan känns några steg upp och helhetsintrycket under mina mil är att det är en trevlig ”liten” krabat. 90-hästarsbensinaren som jag kör nu är helt okej och den manuella lådan kanonfin.

Hur många pesetas kostar den och när kommer den till Sverige?

– Du vet väl att Spanien har euro som valuta? Nåväl, priset i pesetas vet jag inte. Tyvärr inte heller i kronor eftersom det inte är fastställt. Men säljstart är det efter årsskiftet och kundleveranserna påbörjas under våren.

Hela provkörningen av Mazdas nya lilla 2:a läser du så klart i Teknikens Värld nummer 26/2014 som utkommer 4 december. I stället för att bege dig ut i rusk och kyla kan du både spara en slant och hålla dig inne i värmen genom att få tidningen i brevlådan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!