071016-mazda-2-danmark

Nya Mazda 2 utsedd till årets bil i Danmark

Nya Mazda 2 finns ännu inte ute på marknaden. Trots detta har bilen korats till Årets Bil i Danmark 2008.

De som utsett Mazda 2 till årets bil i vårt grannland är Motorjournalisternas klubb. I årets omröstning deltog 31 danska motorjournalister som provkörde 18 olika nya bilmodeller under tre dagar i början av oktober. Testerna och provkörningarna ägde rum både på allmänna vägar och på racerbanan Jyllands-Ringen.

Fem bilar tog sig till en finalomröstning där Mazda 2 alltså gick segrande ur "tävlingen". På plats två till och med plats fem placerade sig följande bilar i nämnd ordning – Kia cee´d, Ford Mondeo, Fiat Bravo och Peugeot 308. Fyra av de fem finalistbilarna är dessutom med som finalister i europeiska omröstningen till Årets Bil 2008. Endast Fiat Bravo står utanför den kvartetten.

Mazda 2 vann mycket på grund av goda köregenskaper i kombination med låg bränsleförbrukning som erhålls bland annat tack vare låg vikt. Nya Mazda 2 är som bekant 100 kilo lättare än sin föregångare. Andra argument för utmärkelsen är bilens inköpspris, utrustningsnivå och tuff formgivning.

10-11 november är det svensk premiär för Mazda 2 hos Mazda-handlarna. Den finns då med tre olika bensinmotorer på 75, 86 respektive 103 hästkrafter. Priserna börjar på 119 900 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!