081120-mazda-3-2009

Nya Mazda 3 avtäckt i LA

Mazda 3 har snart sex år på nacken och det är dags för en facelift, eller nya Mazda 3 som japanerna själv kallar den. På bilsalongen i Los Angeles showade ”trean” i sedankostym.

Mazdas 3, företagets bästsäljare, får en rad uppdateringar inför nästa år. Men redan nu begår den nya versionen sin premiär på Los Angeles bilsalong, dock i USA-specificerat utförande. Den Europaspecificerade halvkombiversionen som är mest populär här hemma i Sverige gör debut på europeisk mark om några veckor.

Nyheterna på Mazda 3 årsmodell 2009, som vuxit några centimeter på längden, är ett klart tuffare utseende med drag från storebror Mazda 6, adaptiva självjusterande bi-xenonstrålkastare (USA-spec, antagligen även på EU-specad bil). Inuti är det ny uppfräschad interiör som gäller med bland annat en multidisplay, uppdaterad klimatanläggning med dubbla zoner, nytt stereopaket från Bose med iPod-kompabilitet och satellitradio.

Under huven händer det också saker i samband med modelluppdateringen, men än så länge tiger Mazda om detta, för europeisk del alltså. Medan det i USA handlar om två bensinare på 2,0 respektive 2,5 liter (148 samt 167 hk) blir det i Europa både bensin- och dieselmotorer likt den palett som finns i dag. Tvålitersmaskinen kommer dock som direktinsprutad version och med ett nyutvecklat start/stopp-system och vi kan även förvänta oss en ny snål diesel som miljöbilsklassas.

Läs mer om de nya motorerna och nya Mazda 3 via den här länken för att sedan njuta av alla bilder i bildgalleriet nedan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!