Nya Mazda 6 återkallas – Sverige berörs

Mazda har upptäckt ett fel i ett kretskort som i värsta fall kan leda till att bilen fattar eld. 15000 bilar världen över berörs varav 46 återfinns i Sverige.

En elektrisk komponent i ett kretskort som styr AM-funktionen i bilradion i nya Mazda 6 har visat sig kunna innehålla ett fel. I två demobilar, en i Australien och en i Belgien, har felet lett till att det elektriska systemet börjat osa. Ingen bil såld till kund har kunnat uppvisa samma fel.

 I extrema fall skulle felet kunna leda till att nya Mazda 6 fattar eld.

 15000 exemplar av nya Mazda 6 med risk för den felaktiga komponenten finns registrerade runt om i världen. 46 av dessa rullar i Sverige.

 Att fler bilar inte berörs i Sverige beror på att de flesta Mazda 6 som sålts här är utrustade med bensinmotorn på 2,0 liter som inte har den DC/DC-omvandlare som ovan nämnda kretskort återfinns i.

 Berörda Mazda 6-ägare kommer att kontaktas av Mazda där de erbjuds lånebil tills dess att komponenten är utbytt och felet avhjälpt. Mazda har redan påbörjat tillverkningen av ersättningskomponenter.

 Andra aktuella samt nyligen avslutade återkallelser kan du ta del av här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!