Nya Mazda 6 visas i höst – lanseras tidigt 2013

En av de mest efterlängtade bilarna är kommande generationen av Mazda 6. En bil som många tycker om och ingen verkar ogilla. Nu har Mazda berättat att vi får se den i höst och kan köpa den i början av 2013.

2002 tog Mazda 6 över efter långköraren 626. Så här tio år senare är det dags för en ny generation, den tredje i ordningen, att ta över efter dagens som funnits hos Mazda-handlarna de fyra senaste åren. Men när exakt kommer nya generationen egentligen? Det är en fråga vi har ställt oss fler gånger och som vi – först nu – vet svaret på.

 I går på New Yorks bilsalongs öppningsdag har Mazda delat med sig av deras planer. De säger att nya Mazda 6 ska ha sin världspremiär på bilsalongen i Paris som äger rum med start i slutet av september senare i år. De säger också att lanseringen äger rum någon gång under första kvartalet 2013. Det är alltså inte ens ett år tills det att nya Mazda 6 finns att känna och klämma på.

 Mazda berättade också att bilen kommer att vara fullproppad av andra generationens SkyActiv-teknik på ungefär samma sätt som i braksuccén CX-5 och att man siktar på att bli ledande i klassen när det gäller bränslesnålhet.

 Dagens absolut bästa uttalande gällande nya ”sexan” är formgivningen. De säger att Takeri Concept (se bildgalleriet nedan), som visades i Tokyo förra året, är en mycket stark förhandsvisning av vad som komma skall.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!