Nya Mazda 6 visas i Moskva – första officiella bilderna

Efter en hel rad av teaserfilmer är nu de första officiella bilderna på nya Mazda 6 här – och den premiärvisas redan i Moskva i augusti.

Vi har tidigare visat ett flertal teaserfilmer på nya generationen, den tredje i ordningen, av Mazda 6. Nu kommer de första officiella bilderna på bilen, som är ritad enligt Mazdas nya formspråk ”Kodo” och är inspirerad av konceptbilen Takeri.

Några helkroppsbilder på bilen är det dock inte fråga om riktigt än, även om dessa fyra bilder ändå visar det mesta av bilens former. Dock delger Mazda oss en del fakta om bilen. Under huven kommer bilen med en tvåliters bensinmotor i den snåla Skyactiv-serien. Motorn ska dessutom vara utrustad med ett bromskraftåtervinningssystem som Mazda vill kalla i-Eloop (förkortning av Intelligent Energy Loop), som ska minska bränsleförbrukningen med upp till tio procent, hävdar Mazda.

Nytt är också att lanseringen ska ske redan på bilsalongen i Moskva, som börjar den 29 augusti i år, och inte på bilsalongen i Paris (en månad senare) som vi tidigare har trott. Redo i försäljningshallarna kommer bilen att stå i början av nästa år, men redan då som 2014 års modellår.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!