Nya Mazda CX-5 – första officiella bilden

Mazdas populära suv CX-5 ska komma i helt nytt utförande i höst. Här är första informationen och bilden.

I mitten av februari 2012 var det säljpremiär för Mazda CX-5 av första generation i Japan och japanerna gick man ur huse som aldrig förr för att ta sig till Mazda-handlarna. 8 000 exemplar av modell CX-5 såldes i hemlandet under första månaden, 700 procent över prognosen.

När den väl angjorde svensk mark senare under året gjorde den inte riktigt samma braksuccé, däremot blev den snabbt en testvinnare och favorit hos Teknikens Värld. Sedan dess har den gått stadigt och så sent som i mars 2015 marknadslanserad en ansiktslyft och uppdaterad version.

Med endast lite drygt fyra år på nacken är det ändå dags för nästa generation att ge sig tillkänna. Mazda har i dag skickat ut första bilden som visar nya CX-5 och vi ser att det är betydligt sportigare linjer som väntar, mer åt hållet som lillebror CX-3 har men med bibehållen fönsterprofil.

Mazda skriver att nya CX-5 ska vara förbättrad sett till alla aspekter och att formspråket, Kodo – Soul of Motion, ska ha tagits till en helt ny nivå.

De skriver vidare att världspremiären äger rum på bilsalongen i Los Angeles den 16 november.

Senast då lär vi veta hur nya Mazda CX-5 ser ut från topp till tå och från för till akter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!