Nya Mazda MX-5 imponerar – film från provkörningen

Hans Hedberg passade på att kasta upp filmkameran när han var iväg för provkörning av nya Mazda MX-5 i Spanien för ett par veckor sedan. Så här låter nya MX-5:an och Hans i en fem minuter lång symbios.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För drygt 25 år sedan erövrade Mazda roadstervärlden när de lanserade MX-5, eller Miata som den populärt kallas och även fortfarande heter i vissa delar av världen. När fjärde generationen nu har presenterats är det ett steg tillbaka Mazda klivit – i positiv mening.

Ursprungskonceptet med framför allt låg vikt är tillbaka och MX-5 är roligare att köra än på länge.

Hela provkörningen av nya MX-5 läser du i Teknikens Värld nummer 5/2015.

Riktigt än kan vi inte köra bilen eftersom den kommer till Sverige först om några månader, men som enda nordiska reporter på plats vid provkörningen i Spanien har Teknikens Världs testchef Hans Hedberg kört nya MX-5:an – och han imponeras. Häng med på spanska, släta och kurviga vägar så berättar Hans mer om bilen.

Hela provkörningen läser du i Teknikens Värld nummer 5/2015 som finns ute i butik nu och som även kan beställas online. Sex sidor njutbar läsning om en bil som får en att vilja öppna upp plånboken!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer