080930-mazda-mx-5-nya

Nya Mazda MX-5 – nya bilder och info

I början av september dök första bilden på faceliftade Mazda MX-5 upp, men någon information fanns det inte. Spanska km77.com har för vana trogen att bryta överenskommelser, så även nu efter att ha släppt 20 bilder samt info som att MX-5 kommer med automat – för första gången i Europa.

På Parissalongen ska faceliftade Mazda MX-5 visa upp sig. Faceliften innebär en rad förändringar utseendemässigt, förändringar som både SoftTop- och Roadster Coupé-versionen får ta del av. Det är främst i fronten designuppdateringarna syns. Grillen har omarbetats och är betydligt större från och med årsmodell 2009. På var sin sida grillen finns nya luftslitsar där dimljusen placerats. Strålkastarna är också omarbetade en aning. Bak på bilen är det sig likt, men bakljusen har setts över med bland annat mer rött i stället för transparent glas.

Det finns även en ny uppsättning fälgar i 16- och 17-tumsutförande. Dessa är enligt km77.com skodda med mer lättrullade däck för att få ner förbrukningssiffrorna.

Roadster Coupé har setts över vad gäller isoleringen av plåttaket.

Under huven behålls de båda bensinmotorerna, den på 1,8 liter och 126 hästkrafter samt den på 2,0 liter och 160 hästkrafter. Medan 1,8-litersmaskinen lämnas orörd så har 2,0-litersmotorn fått nya kolvar och ventilfjädrar vilket ska hjälpa till att minska den inre friktionen. Insuget har dessutom genomgått vissa förändringar vilket skapar ett annat motorljud.

Den sexväxlade manuella lådan har justerats för smidigare och mjukare växlingar. Trots alla förändringar måste man nog anse att nyheten om att Europa för första gången får ta del av MX-5 med automatlåda är mest intressant. Lådan är sexstegad och kallas Activematic.

För de mest utrustade bilarna finns ett nytt ljudsystem från Bose och Bluetooth för att ansluta sin mobiltelefon till.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!