Nya Mercedes C-klass Kombi med AMG-paket

För en dryg månad sedan presenterade Mercedes kombiversionen av senaste generationen C-klass. Då fick vi ta del av några bilder på bilen i designversionen AMG Line, nu får vi se lite mer av den.

Du som har eller funderar på att lägga en beställning på nya Mercedes C-klass Kombi har fyra olika designversioner att välja mellan. Utöver grundversionen finns Avantgarde och Exclusive men den som kanske tilltalar de mest sportigt lagda är AMG Line. När nya generationen C-klass Kombi presenterades i maj månad fick vi även se några bilder på en blå kombi med så kallat AMG-paket, men först nu får vi se AMG-paketet i sin helhet med fälgar och rubbet. Eller ja, åtminstone får vi se utsidan.

AMG Line innebär samma sorts grill som Avantgarde, det vill säga stor centrerad stjärna som omgärdas av två horisontella ribbor i matt silver med krominlägg (Exclusive har högre grill med fler ribbor och stjärnan på huven). Men till skillnad mot Avantgarde har AMG Line ett kaxigare utfört nedre frontparti med stora luftintag som klätts med bikakemönstrat nät, något som även finns i grillen. Spoilerpartiet understryks av en nederdel som andas samma utseende som grillens ribbor.

Fönsterlisterna och takrailsen är i polerad aluminium.

Dörrtrösklarna är lite mer utmejslare på C-klass Kombi med AMG Line och bakpartiet domineras av stötfångare med vertikala luftutsläpp på sidorna, bikakemönstrat galler och diffusorliknande nederdel. På bensinversionerna är ändrören i rostfritt stål, på dieselversionerna i krom.

AMG Line innebär också femekrade 18-tumsfälgar i titangrått utförande och hålborrade bromsskivor fram med bromsok där ”Mercedes-Benz” syns tydligt.

Dessutom är en AMG Line-utrustad C-klass kombi 15 millimeter lägre än motsvarande kärra utan paketet tack vare sportchassi.

Interiört är det treekrad sportratt med avfasad nederkant som gäller samt aluminiumdekorer som omges av konstläder och nappa med dekorsömmar.

Mercedes har ännu inte offentliggjort några svenska priser för nya C-klass Kombi. Mer om bilen och alla fakta om den kan du läsa här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!