Nya Mercedes C-klass Kombi – tre snabba från provkörningen

Robin Törnros spenderar ”semestern” med att provköra nya Mercedes C-klass Kombi, vi ringer och kollar hur bra den är.
Robin Törnros bakom ratten på Mercedes C-klass kombi. Solglasögonen kostade 40:-.

Hallå, hur är läget och vart är du någonstans?

– Tja, det är finfint! Jag befinner mig längs landsvägarna en bit utanför Frankfurt i ett väder där jag gärna hade varit på en strand, men nu har jag ju förmånen att få köra Sveriges nya tjänstebilsfavorit.

Hur är den, kan den sätta konkurrenterna på plats?

– Det ser faktiskt riktigt lovande ut. C-klass kombi har vuxit till sig och är nu marginellt längre och lastar lite mer än både Audi A4 Avant och BMW 3-serie Touring. Men för den som önskar komfort är nya C-klass Kombi verkligen intressant då det är den enda bilen i klassen som erbjuds med luftfjädring.

Det låter mjukt och fint, när kommer den till Sverige och vad kommer den att kosta?

– Sverigelansering kommer att bli i september och pris för instegsmodellen C 180 ligger på 322 900 kronor, medan den förväntade storsäljaren C 220 BlueTEC kostar från 351 900 kronor.

Fullständiga uppgifter och hur nya C-klass Kombi känns att köra kan du läsa i provkörningsrapporten som kommer i Teknikens Värld nummer 17/14 som utkommer 31 juli.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!