Mercedes C-klas 2014

Nya Mercedes C-klass – officiella interiörbilder

Nu får vi för första gången se hur nya Mercedes C-klass ser ut på insidan. Utöver en stor, standardmonterad pekskärm får nya C-klassen intelligent luftkonditionering och en passagerarstol som känner av bilbarnstolar.

I januari är det dags för helt nya generationen Mercedes C-klass (W205) att visa upp sig för första gången. Det kommer att ske på bilsalongen i Detroit och vi väntar oss att få se en bil som till det yttre liknar S-klassen och undertill bygger på en ny aluminiumkonstruktion som är omkring 100 kilo lättare än nuvarande C-klass.

 För att trissa upp intresset inför januaridebuten har Mercedes släppt några bilder som visar nya C-klassen inifrån och som väntat är det mycket som känns igen från A- och CLA-klass. Förarmiljön domineras av en bred mittkonsol och en fristående pekskärm som i standardutförande mäter sju tum på diagonalen och kan fås i 8,4-tumsutförande som tillval. Head up-display blir tillval, likaså ett multimediareglage med touchfunktion.

 Luftkonditioneringen i nya C-klass använder information från GPS-systemet för att känna av när bilen kör in i en tunnel och stänger då av lufttillförseln utifrån för att förhindra att smutsig luft kommer in i kupén. En annan smart detalj är en sensor i passagerarstolen fram som känner om en bilbarnstol monteras, varpå krockkudden automatiskt kopplas bort.

 För första gången ska det bli möjligt att utrusta en C-klass med luftfjädring, även kallad Airmatic på Mercedesspråk. Föraren kan då välja mellan inställningslägena Comfort, Eco, Sport och Sport Plus. I höga hastigheter sänks bilen automatiskt för lägre luftmotstånd och det blir också möjligt att höja markfrigången för att komma förbi mindre hinder.

 Vi räknar med att få se mer av nya C-klassen, förmodligen i små portioner, i väntan på att Detroitsalongen drar igång den 13 januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!