100526-nya mercedes cls

Nya Mercedes CLS avslöjad!

Andra generationen Mercedes CLS ska inte visas upp förrän på Parissalongen i höst, men redan nu får vi reda på hur den av många efterlängtade lyxbilen ser ut tack vare rappa spionfotografer.

När Mercedes CLS gjorde entré för fem år sedan gjorde den det med buller och bång. Mercedes hade kommit på ett i princip helt nytt koncept – formge en bil enligt coupékonceptet men ge den fyra dörrar. Många gillade vad de såg då för fem år sedan, men många förklarade också hur illa de tyckte om formerna. I dag är bilmodellen mer accepterad, inte minst sedan en hel drös med biltillverkare, bland annat Porsche, har kommit med sina motsvarigheter.

Nu, eller rättare sagt nästa år, är det dags för avlösaren till dagens CLS. Det är tänkt att den ska slå världen med häpnad på Parissalongen i höst men redan nu gör den ofrivillig smygpremiär då nytagna bilder på bilen letat sig ut på nätet. Bilderna togs av fotografer till Auto Express och SecretNewCars.com under en plåtning inför kommande pressmaterial.

Som vi ser på bilderna (via länkarna nedan) är grundformerna desamma som på utgående generation. Men det har ändå hänt en hel del. Fronten känner vi tydligt igen från CLS Shooting Break Concept som vi såg på bilsalongen i Peking för en dryg månad sedan. De nya bulliga strålkastarna med igenkännande lysdioder är desamma, precis som grillen som är mer upprätt och försedd med en kraftfull horisontell ribba i mitten. Grillens utformning påminner en hel del om den som sitter på SLS AMG. Fronten i övrigt, syftandes på stötfångare och spoiler, skiljer sig ganska radikalt från konceptbilen i Peking. Dimljusen är av lysdiodtyp precis som på nya E-klass.

Helheten kan man nog påstå är lite mer sportig och kraftfull hos nya generationen jämfört med utgående som lutade lite mer åt det exklusiva hållet. Se exempelvis på sidobackspeglarna vars fästen har trillat ned till dörrsidorna, ett klassiskt sportbilsattribut. Bakänden har samma grundlayout som tidigare, men känns kompaktare. Mer karaktär ges också av de nya lysdiodförsedda bakljusen.

Nu när nya CLS har läckt ut på nätet väntar vi med spänning på att Mercedes ska dela med sig av sina officiella bilder. Nu behöver de inte hålla på dessa till dagarna innan Parissalongen i höst. Bilen är ju ingen större överraskning längre.

Läs mer

Externa länkar

Bilder på nya Mercedes CLS

Fler bilder på nya Mercedes CLS

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!