081210-mercedes-e-klass

Nya Mercedes E-klass avslöjad

Nu har det hänt igen. Officiella bilder på en ny bil har läckt ut i förtid. Den här gången är det nya Mercedes E-klass som begår internetpremiär ett par veckor för tidigt. Nu ser vi för första gången det nya kantiga formspråket utan maskering.

Om Mercedes hade fått bestämma skulle bilderna ni ser här inte ha visats förrän i januari. Men tack vare möjligheterna/riskerna med internetsamhället får vi redan nu se de första officiella bilderna på nya Mercedes E-klass. Bilderna är små och lågupplösta som få, men vi får ändå en väldigt klar uppfattning om bilens färdiga utseende. Vi kan också konstatera att den bild som läckte ut redan i september var äkta vara.

Det första intrycket är att E-klass ser ut att ha växt rejält jämfört med utgående generation. Det finns ännu inga säkerställda tekniska detaljer, men alla förhandsspekulationer har sagt att den nya generationen växer med fem centimeter och mäter 491 centimeter från för till akter.

Nya E-klass hämtar mycket teknik från senaste generationen C-klass. Ett exempel är Agility Control, det adaptiva stötdämparsystemet som anpassar sig efter körstil.Under huven blir det några nyheter, som delas med C-klass, i form av nästa generation fyrcylindriga common rail-dieslar. På dieselsidan varierar motorerna från 136 upp till 252 hästkrafter. En av dessa är den sedan tidigare kända E 300 CDI BlueTec – en V6 på 211 hästkrafter som ger låg förbrukning och bra prestanda. På bensinsidan lär fem motorer bli aktuella vid lanseringen av nya E-klass. De sträcker sig från 184 till 388 hästkrafter. Något senare lär en AMG-version dyka upp och räkna då med minst 550 hästkrafter. Mercedes BlueHYBRID-system lär också finna sin plats i nya E-klass.

Officiella bilder och detaljer dyker upp om några veckor, om inte Mercedes väljer att släppa uppgifterna tidigare. Den publika premiären begås på Genèvesalongen i mars, dock endast för sedanmodellen. Kombin dyker troligtvis upp fram emot hösten.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!