Nya Mercedes E-klass Coupé – tre snabba från provkörningen

Dags för PeO Kjellström att prova nya Mercedes E-klass Coupé, och det är förstås i Barcelona. Hur är det i din andra hemstad, PeO?

– Säkert toppen som vanligt. Men jag återfinns faktiskt i Girona som ligger närmare tio mil från Barca som för övrigt tydligen hade en underbar fotbollskväll i går (vi genomförde detta samtal under torsdagskvällen, reds anm). Synd…

Jaja, du vet att du pratar med redaktionens fotbollsnörd. Fortsatt avancemang i Champions League efter en domarskandal och en klassisk Suarez-filmning, seger med 6-1, totalt 6-5 mot PSG. Men E-klass Coupé?

– Jättesnygg, annat var inte att vänta. Nu baserad på E-klass bottenplatta i stället för C-klass som den förra. Större, bredare, fetare. Och om man bortser från det opraktiska att bara ha två dörrar tycker jag detta är läckraste E-klass i senaste generationen hittills. Skön att köra, ligger tight på vägen med bredare spårvidd och lägre markfrigång. Och som i andra E-klass men man ju ”trimma” den med enkla rullningar på ett vred. I like, helt enkelt!

Så här brett smil brukar inte PeO bjuda på när han besöker Barcelona, tydligen imponerar nya Mercedes E-klass Coupé på honom.

Kul, men bortsett från ny kaross, inga andra nyheter?

– Lite småsaker, men det får framkomma i en senare artikel i Teknikens Värld. Några av versionerna säljs redan för leverans i april. Prislappen börjar på 447 900 kronor för E 200 Coupé och 220 d Coupé med automatlåda. Det blir inte billigare sedan.

Hela provkörningen läser du i kommande nummer av Teknikens Värld.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!