Mercedes E-klass facelift 2013 Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Nya Mercedes E-klass facelift – tre snabba från provkörningen

Mercedes E-klass har genomgått ett ansiktslyft och är snart aktuell i återförsäljarnas bilhallar. Vi har skickat ut Hans Hedberg för att syna nyheterna.

Hej Hans! Var har du tagit vägen nu då?

– Tredje vändan till Spanien på en månad. För dagen i Barcelona för nya, uppgraderade Mercedes E-klass. Spaniens skrala ekonomi gör det poplulärt för biltillverkarna att lägga sina stora internationella provkörningar här. Teknikens Värld är givetvis på plats för en första provtur!

E-klass, modellserie W212, hur skiljer den sig från den förra?

– Just nu sitter jag i ”S212”, som kombimodellen av E-klass heter på Mercedes internspråk. Storsäljaren i Sverige blir E 220 CDI Kombi, men jag får ”nöja” mig med E 250 CDI. Fin bil, särskilt den nya elektroniska styrningen som verkligen är ”Mercedes-tung” i sin feedback. Prismässigt blir bilen en tuff konkurrent mot Audi A6 och BMW 5-serie, Mercedes Sverige har beslutat om prissänkningar på fem till sju procent!

Det nya designspråket, är det för ungdomligt?

– Både ja och nej. E-klass behövde förnyas och faceliften är rejäl med Mercedes-mått mätt. Fronten är helt omarbetad och finns i två utgåvor. Antingen med stjärnan klassiskt placerad SOM kylarprydnad på huven (Elegance) eller centralt mitt i grillen (Avantgarde). Personligen gillar jag stjärnan i synfältet!

– Men nu hinner jag inte snacka mer, ska ut och ge järnet med nya E 63 AMG 4-Matic. Men det är en annan historia...

Hela provkörningen av nya Mercedes E-klass facelift kan du läsa i Teknikens Värld nummer 6/2013 som utkommer 28 februari. Det vill du inte missa! Satsa på en prenumeration så får du tidningen direkt hem i brevlådan, snabbt och bekvämt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!