Nya Mercedes E-klass – första officiella bilderna

Nu har Mercedes släppt den första officiella interiörbilderna på nya E-klass, generation W213, som ska presenteras nästa år.

För några veckor sedan kunde vi visa er spionbilder på en nästan helt omaskerad E-klass. Som förväntat bär den stora likheter med bland annat C-klass, men framförallt lyxkärran S-klass.

Nu får vi för första gången se hur interiören kommer att se ut och den ger ett bra mycket exklusivare intryck än den hos föregångaren. Likheterna med S-klass-interiören är många, den svepande undre panelen som kan fås i bland annat kolfiber eller trä sträcker sig ut över dörrpanelerna. Den numera helt digitala instrumenteringen är fördelar på två stora 12,3-tumsskärmar, och just mätarna framför föraren går att ställa in i tre olika teman, antingen Sport, Classic eller Progressive. Lösningen med de stora skärmarna är dock förbehållet till bilar med högre utrustningsnivå.

De billigare versionerna kommer att ha ett konventionellt mätarhus med en sjutums-skärm i mitten som kompletteras av en infotainmentskärm på 8,4 tum.

På bilderna får vi bara se bilar utrustade med automatlåda och de bilar med manuell låda kommer att ha en något annan design på mittkonsolen än du kan se här. Liksom i andra Mercedes-modeller kommer även E-klass att få så kallad stämningsbelysning med en rad valbara färger.

Ratten ska ha touch-knappar som föraren ska kunna använda för att styra bland annat infotainmentsystemet på ett liknande sätt som en pekskärm.

Mer om nya E-klass kan vi förvänta oss få reda på inom några veckor och världspremiär är planerad till bilsalongen i Detroit i januari. Men tittar du närmare på bilderna i galleriet kan du redan nu se en del omaskerade bilder på nya E-klass i bakgrunden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!