Nya Mercedes S 63 AMG avslöjad i fabriken

Är du sugen på nya Mercedes S-klass men kan inte tänka dig något annat än AMG-versionen? Då ska du titta hit då nya S 63 AMG har avslöjats på fabriksbandet.

Medvetet eller inte? Förmodligen är det en del i en högst genomtänkt lanseringsstrategi, hur som helst får vi nu en första glimt av nya Mercedes S 63 AMG när det står på produktionslinan i Sindelfingen. I förra veckan meddelade Mercedes att tillverkningen av nya S-klassen har påbörjats och kort därefter släppte man det korta filmklipp du kan se nedan och där S 63 AMG är allt annat än undangömd.

 Mercedes har alltså redan börjat tillverka nya AMG-bjässen och vi tycker oss kunna skymta texten ”V8 bi-turbo” bakom framhjulen, vilket säger oss att S 63 AMG får samma 5,5-liters V8 med biturbo som E 63 AMG. Hästkraftsantalet blir då 557 hästkrafter men en S-modell, liknande E 63 AMG S med 585 hästkrafter, blir säkerligen ett alternativ för den som vill ha lite mer.

 2013 är S-klassens år hos Mercedes då man har investerat nästan nio miljarder kronor i Sindelfingen-fabriken, varav de största investeringarna har varit nödvändiga för produktionen av nya S-klassen. Mercedes har till exempel byggt ut sin karossverkstad för omkring tre miljarder kronor och drygt 600 miljoner kronor i produktionslinan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!