061211_lancer

Nya Mitsubishi Lancer avslöjad!

Det är knappt en månad kvar till presentation. Men redan nu har officiella bilder på nya Mitsubishi Lancer läckt ut och det ser ju helt klart lovande ut vid en första anblick.

Det senaste året har både spionbilder och datamanipulerade bilder snurrat runt en hel del på kommande Mitsubishi Lancer och den sportiga versionen Evolution X. Den officiella premiären sker om en knapp månad på Detroit-salongen men redan nu finns alltså officiella bilder på Lancer ute. Mitsubishi har inte släppt de själva så någon på en PR-avdelning hänger antagligen löst i dag.

Precis som tidigare delar den plattform med suven Outlander. De tekniska detaljerna är inte avslöjade men vi vet att det blir en fyrcylindrig 2-litersmotor på 152 hk i vanliga Lancer. Till den kommer en femväxlad manuell låda och en sexväxlad Sportroniclåda lär komma som tillval. Förutom Evolution X-versionen kommer Lancer i tre andra sportiga versoner - DE, ES och GTS.

Mitsubishi Lancer väntas nå bilhallarna under våren 2007.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet