Nya Mitsubishi Outlander

Nya Mitsubishi Outlander – första bilden

En ny generation Mitsubishi Outlander ska avtäckas på bilsalongen i Genève nästa månad. Här är första bilden som visar upp nya utseendet. Mest spännande? Laddhybridversionen.

Mitsubishi Outlander har som modell endast elva år i bagaget (då räknar vi in Airtrek som den hette från början) men redan i år ska tredje generationen lanseras.

 Nuvarande generation har hängt med sedan 2005 och genomgick ett ansiktslyft så sent som 2009 för att stämma in med övriga nyllen från Mitsubishi.

 Men nu är det alltså dags för en ny generation av Mitsubishis första crossovermodell. Premiär blir det på bilsalongen i Genève i mars och redan nu bjuds vi på första bilden. Som vi kan se är det omisskännligt en Outlander trots att fronten och större delen av övriga bilen är helt ny till utseendet.

 Nya Outlander kommer att vara full av intressanta säkerhetssystem och teknik. Bromsassistanssystem som kan undvika kollisioner med framförvarande fordon, varningssystem för filbyte och aktiv farthållare som håller konstant avstånd till framförvarande fordon kommer att tillhöra standardutrustningen. På miljösidan hänger start/stopp-system och ett nyutvecklat system med olika körprogram för miljövänlig körning med i utrustningen.

 Motoralternativen kommer vid den svenska lanseringen efter sommaren att utgöras av en 2,0-liters bensinmotor samt en 2,2-liters dieselmotor.

 Nästa år, 2013, kommer det förmodligen mest intressanta motoralternativet – nämligen en laddhybridversion. Elmotor tillsammans med bensinmotor tillåter upp till 80 mils körning. På enbart el ska man i bästa fall kunna avverka fem mil innan bensinmotorn måste ta över.

 Som mål har Mitsubishi deklarerat att koldioxidutsläppet ska ligga på under 50 gram per kilometer. Det skulle i så fall innebära att nya Outlander i laddhybridutförande kan ta del av den nya supermiljöbilspremien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!