Nissan GT-R

Nya Nissan GT-R bekräftad som hybrid

Supersportbilen på allas läppar, Nissan GT-R, blir med största sannolikhet en hybridhistoria när nästa generation presenteras.

I somras fick vi reda på att Nissans varumärkesskyddat beteckningen R-Hybrid, vilket genast fick oss att misstänka en hybridversion av GT-R. Inte minst då bokstaven R i beteckningen hade samma grafiska layout som R:et i supersportbilen GT-R.

Nu får vi via brittisk motormedia reda på att så blir sannolikt fallet. Nästa generation GT-R blir någon form av hybrid. Nissans marknads- och försäljningschef Andy Palmer säger att elektrifiering av framtida bilar är oundvikligt och att de förbättringar detta innebär med stor sannolikhet hamnar i sportbilar som GT-R. Han menar att elektrifieringen kan fylla ut luckorna i vridmomentkurvan och därmed erbjuda bättre prestanda samtidigt som utsläppen sänks. Han ser inga andra alternativ än att nästa GT-R blir en hybrid av någon form.

I dag har Nissan GT-R en dubbelturbo-V6 på 550 hästkrafter som gör bilen till en av de snabbaste supersportbilarna på marknaden.

Innan vi får se en GT-R i hybridutförande dyker det upp en GT-R Nismo väldigt, väldigt snart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!