Nya Nissan Qashqai 2014

Nya Nissan Qashqai – svensk premiär och pris

För tre veckor sedan var det världspremiär för nya Nissan Qashqai. Nu avslöjar Nissan Nordic den svenska prisbilden och när bilen finns hos handlarna.

Nya Nissan Qashqai verkar ha tagit många på sängen med sitt tuffa utseende. I Teknikens Världs omröstning bland er besökare blev betyget för nya Qashqai högt. 3,97 av maximalt 5 är en toppnotering.

 Med ny säkerhetsteknik och nya, turboladdade motorer där den snålaste (1,5 dCi med 110 hk) drar 0,38 liter per mil och släpper ut 99 gram koldioxid per kilometer är det tänkt att världens mest sålda crossover bli än mer dominant på världsmarknaden.

 Framhjulsdrift är standard, men fyrhjulsdrift finns som tillval. Fyrhjulsdriften, som har torque vectoring, heter för övrigt – om vi ska vara riktigt noggranna – ALL MODE 4x4-i. Kommer hela namnet att vara utskriven på bakluckan tro?

 Sexväxlad manuell låda är standard medan en steglös CVT-automatlåda kallad Xtronic finns som tillval (är standard till den stora dieseln).

För att kunna erövra världen på nytt är ett konkurrenskraftigt pris ett måste med dagens prismedvetna bilköpare. Exakta prisspecifikationer bjuds vi inte på ännu, men däremot var priserna startar, nämligen på 179900 kronor. Det är både konkurrenskraftigt och billigare än dagens Qashqai som kostar från 185900 kronor.

Den svenska säljpremiären är förlagd till februari 2014.

Allt du vill veta om nya Nissan Qashqai, plus lite till, hittar du här. Och du som vill läsa om en Nismo-version av nya Qashqai går inte heller lottlös. Vill du i stället bilda dig en bättre uppfattning över utseendet hos nya Qashqai så gör du det bäst här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!