Nya Nissan Qashqai 2014

Nya Nissan Qashqai visar upp sin främsta sida

Nissan är på gång att släppa en helt ny generation av storsäljaren Qashqai. Förra veckans smakprov till bild kompletteras nu med ytterligare en där vi får se fronten för första gången.

Nissan Qashqai må vara en bil som inte höjer på många ögonbryn, men vettig och populär är Qashqai som i nuvarande generation sjunger på absolut sista versen. Qashqai har sålt så bra att den anses vara märkets viktigaste bilmodell. Under 2012 var den 38:e mest sålda bilmodellen i världen, åttonde mest sålda i Europa och 17:e mest sålda i Sverige. Förra årets såldes ungefär 400000 Qashqai världen över, fler exemplar än exempelvis Toyota Prius.

Efterföljaren till dagens Qashqai har alltså mycket att leva upp till och dagens teaserbild från Nissan, som följer upp den som visades förra veckan, lovar åtminstone utseendemässigt gott.

 På bilden ovan, som vi har ljusat upp i Photoshop för att kunna avslöja fler detaljer, ser vi en svullen huv med två tydliga veck som tillsammans med strålkastarna ger lite Saab-vibbar. Vi ser också att varselljusen utgörs av lysdioder som bilder ett skarpt veck på respektive insida av strålkastarna samt två runda dimljus med kromring på nedre delen av stötfångar- och spoilerpartiet.

Senare i veckan får vi all input från Nissan om nya Qashqai då modellen presenteras i sin helhet officiellt. Förutom att ta del av utseendet lär vi få all teknisk fakta, så som allt godis om den handfull bensin- och dieselmotorer som hör ihop med bilen. Kanske vi även för höra något om en eventuellt +2-version.

Läs mer om nya Qashqai, dess teknik och drivlinor samt mycket annat genom att klicka här.

Nå, vad har du att säga om utseendet, åtminstone i fronten, hos nya Qashqai?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!