070314_nissanxtrail

Nya Nissan X-Trail snart här

Nissan X-Trail har på något vis försvunnit i vimlet av kompetenta suv-modeller. Kan en helt ny version ändra på den saken?

De visuella skillnaderna är inte jättestora. Men nya X-Trail har helt ny kaross, nytt chassi och erbjuds med fyra nya motorer.

Formen är alljämt kantig, vilket de tidigare ägarna sägs ha uppskattat. Det mest iögonfallande är den nya bagagedörren vars nedre bulliga del integrerats med stötfångaren, det för tankarna till nya Mitsubishi Outlander.

Inredningen ska erbjuda högre kvalitetskänsla. Material med mjuk känsla finns på många ytor medan plast- och textilmaterial med strukturkänsla i kontrasterande nyanser – svart och grått eller svart och sand – använts genomgående i kupén. Beroende på klädsel är instrumentinramning och andra ytor utförda i silver- eller titanfärg.

Den nya instrumentpanelen har stora likheter med den i lillebror Qashqai, som X-Trail också delar plattform med.

Största nyheten, i dubbel bemärkelse, är bagageutrymmet. Med den bakre sätesraden på plats har nya X-trail plats för 555 liter bagage, en ökning med 145 liter. Det har även skapats ett dubbelt golv, med plats för en skjutbar låda under. 

Bilen i övrigt har också växt. Hjulbasen har ökat med fem millimeter till 2 630 mm, totallängden har ökat med 175 mm till 4 630 mm.

Fyrhjulsdriftsystemet All Mode har vidareutvecklats med de nya systemen DDS (Downhill Drive Support ) och USS (Uphill Start Support).

DDS bromsar bilen till max 7 km/h i branta nedförslut, USS aktiveras i alla uppförslutningar på minst tio procent. Bromsarna håller bilen stilla tills att föraren väljer att köra iväg.

Motorinformationen är ännu knapphändig. Av de fyra nya motorerna är två stycken dieslar. Automatlåda blir för första gången tillval, för bensinmotorerna gäller steglös CVT-låda som tillval.

Varken priser eller introduktionsdatum är ännu kända.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!