060517_opel_corsa

Nya Opel Corsa - första bilderna är här!

Alldeles för länge har vi bara sett spionbilder på Opel Corsa. Nu, två månader innan premiären, har GM valt att äntligen släppa de första officiella bilderna på nya sportigare Corsan.

Opel har väntat länge med att visa nya Corsa för världen men nu är den äntligen här och första titten ger ett positivt intryck.

Med risk för att låta som en bilförsäljare kan man säga att nya Opel Corsa ser väldigt aggressiv och självsäker ut men framförallt sportigare än tidigare.

Carl-Peter Forster, ordförande GM Europa, gillar nya Corsa.

- Precision, innehåll och köregenskaper. Jag gillar bilar med innehåll, bilar med en rejäl substans och det är precis vad nya Corsa har. Tack vare det nya spänstiga chassit är den dessutom lika rolig att köra som den ser ut, säger Forster.

399 cm lång, 171 cm bred och 149 cm hög gör den större på alla ledder, även axelavståndet har blivit två cm längre.

Tre bensin- och två dieselmotorer kommer erbjudas. Samtliga är väldigt små och bränslesnåla motorer, den största är den nya 1,7-liters turbodieseln på 125 hästkrafter som antagligen blir storsäljaren ute i Europa.

Premiären för nya Opel Corsa kommer ske den 18 juli på Londons bilsalong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!