Nya Opel Corsa OPC är snart här

Snart är det dags för Opel Corsa OPC av avtäckas, men innan dess får vi följa med Opels vd i några varv kring testbanan.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I höstas siktades Corsa OPC av vår spionfotograf när den testades på Nürburgring. I och med att det börjar dra ihop sig inför premiären som kommer att ske på bilsalongen i Genève i mars visar Opel vad den går för.

OPC, som står för Opel Performance Center, signalerar att detta är det vassaste Opel erbjuder. Förra Corsa OPC hade 192 hästkrafter men enligt uppgift kommer den siffran troligen höjas till 210 i nya versionen. Effekt som mest troligt plockas ur en turboladdad 1,6-litersmotor.

I videon är bilen visserligen fortfarande kamouflerad men vi får ändå en någorlunda uppfattning om hur slutprodukten kommer se ut. Så häng med Opels vd Karl-Thomas Neumann och racingföraren Joachim Winkelhock och hör deras tankar om nya Corsa OPC.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!