080103-peugeot-partner-ny

Nya Peugeot Partner officiell

Precis som för Citroën Berlingo är det nu dags för en ny generation Peugeot Partner. När den kommer till hösten blir det i tre olika utförande – Skåp för hantverkaren, Kombi för familjen samt en version för skogsmullen.

Peugeot Partner presenterades redan 1996 och nu är det dags för andra generationen att äntra scenen. Precis som tidigare är Partner syskonmodell till en annan fransman, nämligen Citroën Berlingo. Samtidigt är Partner något av en storebror till aktuella Peugeot Bipper (motsvarigheten hos Citroën heter Nemo).

Nya Peugeot Partner lanseras i Sverige under hösten och då blir det i två utföranden – till en början.

Partner Skåp är trots sin korta längd på 4,38 meter en duktig lastare lämpad för till exempel hantverkaren. Lastkapaciteten ligger på 3,3 kubikmeter och maxvikten är på 850 kilo (150 mer än nya Berlingo). Tack vare Multi-flex-sätet kan kapaciteten utökas till 3,7 kubikmeter. Lastutrymmets längd ökar då till tre meter samtidigt som tre personer kan färdas i framsätet.

Partner Kombi introduceras samtidigt som Skåp-versionen. Partner i detta utförande är, enligt Peugeot, tänkt att attrahera familjen som är ute efter en personbil men som samtidigt söker rymd, höjd och stora ljusinsläpp tillsammans med flexibiliteten som baksätet ger då det består av tre separata fällbara stolar.

Partner Kombi Outdoor kommer kort efter introduktionen av de båda övriga versionerna. Exakt när har inte Peugeot klargjort. Outdoor-versionen sägs vara för den äventyrslystne.

Tyvärr är det inte känt vilka motorer som hamnar under huven. Tittar man på nuvarande Partner finns den med två bensinmotorer på 75 respektive 110 hästkrafter samt två dieselmotorer på 75 respektive 90 hästkrafter. Nuvarande Peugeot Partner ska för övrigt fortsätta att marknadsföras i vissa länder, då under namnet Partner Origin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!