Nya Polo GTI får ingen manuell låda

Från början sades nya Volkswagen Polo GTI lanseras med både DSG-låda och manuell låda, men så blir det inte. Det blir bara ett transmissionsalternativ, nämligen det dubbelkopplade alternativet.

I slutet av förra året var Oskar Krüger iväg och körde nya Volkswagen Polo GTI. Hans första intryck vara mestadels positiva men några plumpar i protokollet blev det också från Teknikens Världs vassa racerförare.

Vid provkörningen nere på Mallorca var beskedet att nya Polo GTI med DSG-dubbelkopplingslåda rullar ut till handlarna under första kvartalet 2018 medan det manuellt växlade alternativet kommer först till sommaren. Så blir det inte.

Volkswagen Sverige meddelar nämligen att det har skett förändringar som gör att det manuella alternativet utgår. Polo GTI med sexväxlad manuell låda kommer alltså inte att lanseras. Den som suktar efter nya Polo GTI får helt enkelt nöja sig med den sexväxlade DSG-lådan. Från 245 000 kronor kostar kalaset då.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!