Nya Porsche 911

Nya Porsche 911 – officiella bilder

Så har de då äntligen dykt upp, de första officiella bilderna på nya Porsche 911. Modellen, som har internbeteckningen 991, behåller sina klassiska linjer, men lånar drag från både Panamera och nya 918 Spyder. Publik premiär på Frankfurtsalongen nästa månad.

Ännu har vi inte fått något riktigt pressmeddelande från Porsche om nya 911-generationen, döpt till 991 internt, men som så ofta förr i samband med lanseringar av nya modeller så har någon i ledet råkat släppa ut några officiella bilder lite för tidigt. Under gårdagskvällen svensk tid spreds dessa bilder som en löpeld över internetforum och bilsajter.

Som vi kan se, och även kunnat se på tidigare spionbilder och -filmer, har Porsche valt att gå fram relativt försiktigt. Grundformen är densamma som tidigare generationer 911, vilket är fullt logiskt, varför ändra på ett vinnande koncept? Vi kan dock se att den nya modellen har lånat drag från flera andra modeller i Porsches program. Baklamporna påminner om de vi redan har sett på Porsche 918 Spyder, och fronten har fått ett modernare snitt med nya LED-lampor och en nyare tolkning av de klassiska 911-dragen.

Interiören har förändrats mer, men som förväntat utan några revolutionerade nydaningar. Allt är dock, förstås, av senaste Porsche-snitt, mittkonsolen har tydliga drag av de vi hittar i både Panamera och Cayenne. Ratten påminner om den vi vant oss att se i dagens 911, med PDK-växellådans växlingsknappar på vardera sida. "Riktiga" växlingspaddlar kommer dock att finnas som tillval.

Under huven förväntas basmodellen Carrera få en 3,4-liters boxersexa på 350 hästkrafter. Carrera S får istället 3,8 liter och 400 hästkrafter, vilket ska göra att 0-100 kan avverkas på runt 4,5 sekunder. Motorerna kopplas sedan ihop med antingen en sjuväxlad dubbelkopplingslåda (PDK) eller en mycket omtalad 7-växlad manuell låda. Mer info om de tekniska specifikationerna får vi anledning att återkomma med när mer officiellt material är släppt. Tills dess, kika på bilderna nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer