Porsche 911 Targa 991

Nya Porsche 911 Targa avslöjad!

Ännu några så kallade patentskisser har funnit sin väg ut på Internet, denna gång visar de upp nya Porsche 911 Targa och vi kan därmed en gång för alla slå fast att klassiska Targa-looken är tillbaka.

Redan sommaren 2012 kunde vi visa dig de första bilderna på kommande generationen Porsche 911 Targa. Trots bra maskering såg vi att bakom denna dolde sig en retrolook vad gäller just 911 Targa, den kraftfulla takbågen var tillbaka. Förra vintern såg vi bågen ännu tydligare när bilen testades uppe i Norrland.

Nu har patentskisser på nya 911 Targa generation 991 läckt ut på nätet via franska automoto.fr. Skisserna, som ser för välgjorda ut för att vara bluff, visar tydligt att nya 911 Targa blir en targa väl värd namnet. Kraftiga B-stolpar som är förbundna med varandra och bildar en takbåge, avtagbar taksektion mellan denna och vindruteramen, samt stor välvd glasruta som avslutar ned mot motorhuven bak. Precis som på originalet och alltså inget skjutbart glastak som funnits sedan 993. Jämför med ursrpungs-Targan på bilden här intill, en bil som kom 1967 och hade en takbåge i rostfritt stål.

När nya 911 Targa debuterar vet vi inte exakt, troligtvis på bilsalongen i Genève i mars, men när den gör det blir det sannolikt med två olika motoralternativ bakom bakaxeln. 911 Targa 4 lär ena alternativet heta då den är fyrhjulsdriven, har en 3,4 liter stor boxersexa på 350 hästkrafter och 440 newtonmeter. Andra alternativet lär vara 911 Targa 4S som även den är fyrhjulsdriven men med boxersexan på 3,6 liter, 400 hästkrafter och 440 newtonmeter.

 Någon bakhjulsdriven 911 Targa lär vi knappast få se, inte heller en 911 Targa Turbo, men vad gäller sistnämnda kan man alltid få drömma.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!