Range Rover Sport

Nya Range Rover Sport på väg till New York

En helt ny Range Rover Sport kommer att premiärvisas i slutet av mars. Baserad på den nya, drygt 300 kilo lättare Range Rover, kommer nya Sport-modellen att göra en rullande premiär på Manhattans gator.

Det var väl egentligen aldrig någon som tvivlade men nu är det officiellt att nya Range Rover kommer i en Sport-version. Nya Range Rover Sport kommer att premiärvisas i samband med bilsalongen i New York den 26 mars men det ser inte ut att bli någon sedvanlig avtäckning. Range Rover Sport kommer i stället att köras genom Manhattan fram till mässan som hålls i Jacob Javits Convention Center.

 Land Rover har bara släppt en suddig bild på nya Sport-modellen och säger inte mer än att den kommer att vara märkets snabbaste och mest körglada bil någonsin. Designen väntas bli något av en blandning av Range Rover Evoques vågade linjer och de lite mer sansade på vanliga Range Rover. Till skillnad från utgående generation Range Rover Sport, som delar vissa komponenter med Discovery, kommer nya Sport att byggas på samma sätt som nya Range Rover, vilket innebär självbärande aluminiumkaross och 300–400 kilo lägre vikt. Motorutbudet väntas bestå av en V6-diesel, en 4,4-liters V8-diesel och en kompressorladdad V8 på 5,0 liter.

 Att nya Range Rover Sport ska premiärvisas i New York beror på att USA är Land Rovers största marknad och att Range Rover Sport är den bäst säljande modellen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!