Renault Clio

Nya Renault Clio visar upp sig

Här är den allra första officiella bilden på bilen som ska rädda Renault och göra livet surt för konkurrenterna Peugeot 208 och Opel Corsa. Premiär på bilsalongen i Paris i september.

Bilden lades ut ”av misstag” på Renault Irlands egen hemsida, men plockades snabbt ner igen. Det hindrade inte en irländsk Renault-fantast från att ladda hem bilden och nu har den alltså nått bloggosfären. När teknikensvarld.se pratade med Renaults kommunikationschef Stephen Norman hyllade han bilen som ”helt fantastiskt vacker” och nog kan man säga att Renault har lyckats med designen på bilen.

 Än så länge finns det ingen officiell teknisk information om bilen, men lär komma med en trecylindrig motor på 0,9 liter i grundversionen. Renault Clio RS får en 1,6-liters fyra och kommer göra premiär samtidigt som sina lite långsammare syskon.

 Renault ryktas avtäcka bilen helt senare i dag, och då kommer vi självklart uppdatera artikeln med all officiell fakta samt fler bilder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!