Nya Renault Koleos officiellt presenterad

För att slå hål på spekulationer presenterar Renault nya Koleos redan nu, några dagar innan den officiella världspremiären i Peking.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För några dagar sedan släppte Renault ett kort filmklipp som gav oss en smygtitt på suven Kadjars storebror. Baserat på lösryckta uppgifter sades det att modellen ska heta Maxthon, men det visar sig nu vara fel.

Renault har nämligen valt att ge nya suven det namn som föregångaren burit i snart ett årtionde, det vill säga Koleos. Fransmännen har helt enkelt valt att behålla namnet trots att dagens Koleos, som byggs av koreanska Renault Samsung Motors, inte rosat marknaden. Med nya Koleos hoppas de på en nytändning.

Renault bjuder i princip inte på några som helst fakta i dag, i stället får vi vänta till den 25 april då det är världspremiär på bilsalongen i Peking. Men vi vet att nya Koleos blir storebror till Kadjar, likt Nissan X-Trail är till Qashqai. Medan X-Trail är sjusitsig är Koleos det inte.

Faktiskt delar nya Koleos plattform med just Qashqai och X-Trail, men också med Kadjar, Espace, Talisman och Mégane och i framtiden förmodligen även med nya Dacia Duster.

Nya Renault Koleos

En bild bjuder Renault på i dag. Trots snålheten säger den ganska mycket, bland annat att utseendet inte påminner så mycket om lillebror Kadjar utan i stället bär stora likheter med nya mellanklassbilen Talisman. Inte minst den bredare grillen och strålkastarna med sina underliggande DRL-ljus är utformat som på Talisman.

Först ut att få ta del av nya Renault Koleos är kineserna, men eftersom det är en global bilmodell får även övriga delar av världen ta del av den så småningom. När den börjar säljas i Sydkorea blir det förmodligen inte som Renault utan som Samsung (gamla Koleos, som fortfarande tillverkas, heter Renault Samsung QM5).

Gamla Renault Koleos.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer