100106-nya-megane-cc

Nya Renault Mégane CC får glastak

En av pionjärerna inom plåtcabsegmentet visas snart i ny form. Än så länge har Mégane CC bara kunnat ses med kraftig maskering på tester, bland annat i norra Sverige, men nu lättar Renault på locket och ger oss en smygtitt och spännande information.

Renault släpper nu den första bilden som ger en skymt av bakstammen på nya Mégane CC. Hela bilen kommer att visas på bilsalongen i Genève i mars och den stora nyheten är att nya Renault Mégane CC får ett fällbart glastak.

Renault har varit duktiga på att maskera Mégane CC under testerna och dessvärre visar inte den nya bilden särskilt mycket. Bilden avslöjar inte mycket mer än att bilen får LED-slingor i bakljusen, precis som modet föreskriver. Vi ser inte heller det utlovade glastaket som lär göra att Mégane CC står ut från mängden i segmentet. Kanske kan vi se fram emot en Porsche 911 Targa-liknande konstruktion som kan packas ned ovanpå bagageutrymmet.

Cabriolet Coupé-versionen blir den fjärde modellvarianten av nuvarande Mégane. Att säga att åtminstone fronten kommer att vara nästan identisk med Mégane Coupe är nog ingen vild gissning, inte heller att motorutbudet kommer att vara likadant. Det innebär bensinmotorer från 1,4 till 2,0 liter och en dieselmotor på 1,9 liter.

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!