100208-renault-megane-cc

Nya Renault Mégane CC redo för våren

Lagom till vårsäsongen släpper Renault nya Mégane CC som även med taket uppe bjuder på cabkänsla. Nya Mégane CC bör kallas glascab snarare än plåtcab. Premiär i Genève i mars.

En ny Renault Mégane CC är på väg att se vårens ljus. Och det blir mer ljus än tidigare. Den nya plåtcabben har nämligen fått mer glasytor än tidigare och bör snarare kallas glascab. Mégane CC:s främsta kännetecken är det stora, svarttonade glastaket som kan vikas i två delar och försvinna ned i bakluckan.

Med en glasyta på 0,47 m2 är glastaket det största i klassen enligt Renault. Den första provsittningen får vänta till Genèvesalongen i mars men vi kan nog redan nu säga att ljus- och rymdkänslan i kupén blir slående. Bilar i plåtcabsegmentet tvingar ofta föraren till ett obekvämt insteg på grund av att vindrutestolpen har dragits långt bakåt. Nya Mégane CC har sin vindruta tio centimeter längre fram än föregångaren, vilket lär förenklar in- och ursteg. Mégane CC är fyrsitsig och bakom de bakre nackstöden finns en fast vindavvisare. Renault utlovar dragfri färd för fyra i upp till 90 km/h. Med taket nedpackat i skuffen ryms 211 liter bagage och med taket uppfällt får man plats med nästan dubbelt så mycket – 417 liter. Lasttröskeln är enligt Renault klassledande med en höjd på 590 mm, detsamma gäller för bagagerumshöjden som är 258 mm. Nya Mégane CC uppges vara tre gånger så vridstyv som sin föregångare. En ny servostyrning ska ge bättre styrrespons och mer vägkänsla i ratten.

Motorprogrammet rymmer sju alternativ. Bensinmotorerna är 1,6 16V med 110 hästkrafter, TCe med 130, 2,0 16V med 140 samt 2,0 TCe med 180. Dieselutbudet utgörs av 1,5 dCi med 110 hästkrafter med EDC (dubbelkopplingslåda), 1,9 dCi med 130 och 2,0 dCi med 160. Nya Mégane CC kommer att tillverkas i Renaults Douai-fabrik i Frankrike tillsammans med Scenic och lanseras under våren.

Läs mer

Test & provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!