Nya Renault Mégane RS till Monacos Grand Prix

Först i höst gör Renault Mégane RS debut men redan i helgen kan du se den susa förbi under Monacos Grand Prix.

Skynket ska dras av Renaults prestandavagn Mégane RS först under höstens bilsalong i Frankfurt men till Monacos Grand Prix, som avgörs nu i helgen 25-28 maj, ska den visas upp på GP-slingan. Med modellen, och evenemanget, vill Renault fira att det är 40 år sedan man äntrade Formel 1, ett firande som tidigare även omfattat bland annat konceptet R.S. 2027.

Mégane RS rullar ut på banan, som löper längs stadens gator, under fredagen och bakom ratten finns då Formel 1-föraren Nico Hülkenberg. Bilen kommer inte se ut som på bilden ovan utan vara lackad i gult, precis som märkets Formel 1-bilar.

Foto: Glenn Lindberg

För er som följer oss här på sajten kommer det inte vara första gången ni får se Mégane RS i det utförandet. Tidigare har vi kunnat visa en avslöjande bild på bilen bakifrån i sin gula skrud. Hur bilen ser ut i sin helhet har vi också kunnat visa genom väldigt avslöjande spionbilder

.Mégane RS som modellnamn debuterade 2004 och har funnits i såväl gatu- som tävlingsversioner på från 173 till 360 hästkrafter.Det hela känns lite som en repris av vad som skedde den gångna helgen då modellen Zoe e-Sport Concept tog sig an Paris gator under den franska deltävlingen i Formel E. En bil på 400 hästkrafter, alltså mer än vad Mégane RS någonsin har haft. Hittills.Nedan ser du klipp om de båda evenemangen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!