Nya Renault Mégane Sedan officiell

Efter halvkombi och kombi kommer sedan, i alla fall i Renaults värld. Här är nya Mégane i stilrent sedanutförande.
Långt ifrån lika stilig som nya, men bakljusen bär på en viss likhet.

Nya Renault Mégane i femdörrars halvkombiformat gick till försäljning i Sverige under årets början (läs provkörning här), kombiversionen har ännu inte kommit hit. En modellvariant som aldrig kommer att sätta sin fot (eller sitt hjul) här är sedanversionen som Renault i dag presenterar. Synd det, för snygga sedanmodeller i golfklassen växer inte på träd i vårt land. Senast Mégane fanns som sedan i Sverige var i slutet av 1990-talet under första generationen. Den kan i dag knappast beskyllas för att vara snygg, men däremot ser vi en viss likhetsfaktor hos nya Mégane Sedan och föregångaren från generation ett (bakljusen).

Sedanen är inte helt överraskande väldigt lik sina femdörrarssyskon, men det finns några mindre skillnader (och så klart en stor; karossformen). Bakljusen är inte helt identiska med de som sitter på de två övriga karossversionerna. På sedanmodellen är de aningen större ut med sidorna, inte lika avsmalnande.

Bagageutrymmet i sedanen behöver inte skämmas för sig. Med 508 liters volym är den rejält mycket rymligare än halvkombiversionen som endast rymmer 384 liter. Sedanen rår dock inte på kombiversionen, men det är inte långt ifrån. Kombin rymmer nämligen bara 13 liter mer än Mégane Sedan, totalt 521 liter.

Mégane Sedan kommer med fem olika motoralternativ. Bensinmotorerna är SCe 115 och TCe 130 där siffrorna står för antalet hästkrafter. Förstnämnda är en gammal hederlig sugmotor medan sistnämnda är utrustad med turboknuff.

Dieselmotorerna är tre till antalet och heter dCi 90, dCi 110 och dCi 130. Återigen står siffrorna för den effekt som plockas ut i respektive variant.

Renault Mégane Sedan har en storebror i Talisman Sedan, men precis som med Mégane Sedan tas den inte in till Sverige. Här är det enbart Talisman Sport Tourer som gäller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!