Nya Renault Twingo blir bakhjulsdriven

Tredje generationen Renault Twingo kommer med största sannolikhet att bli bakhjulsdriven och få samma trecylindriga turbomotor som nya Clio.

Första generationen Renault Twingo fick leva i hela 15 år. Så länge får nuvarande generation inte rulla. Den kom 2007 och en ersättare är redan under utveckling.

 Tredje generationen spinner vidare på samarbetet mellan Renault och Mercedes. Därmed delar kommande Twingo teknisk plattform med nästa generation Smart Fortwo. En plattform som går under namnet Edison.

 Det kommer med all sannolikhet att innebära att Twingo från och med nästa generation blir bakhjulsdriven. Hjulens drivkraft lär komma från Renaults nya trecylindriga turbomaskin på 898 kubikcentimeter som vi i dag hittar i nya Clio Energy TCe 90. Som siffran avslöjar är det 90 hästkrafter som gäller. Tänk dig då RS-versionen med åtminstone 130-140 hästkrafter. Det blir en kul liten bil.

 En helt eldriven Twingo-version lär också se dagens ljus i och med nästa generation. Twingo Z.E. blir dess namn.

 I bildgalleriet nedan syns nästa generation Smart Fortwo som man tydligt ser har lånat Twingo-delar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!