Nya Renault Twingo

Nya Renault Twingo – första officiella bilden (+ 2 bonusbilder)

Renault har skickat ut första bilden som visar hur nya Twingo ser ut i olika utföranden. Dessutom har vi ytterligare två att visa er, se det som en bonus så här i väntans tider.

Det är inte förrän i natt som nya Renault Twingo blir officiell, men vi antar det är med anledning av läckan tidigare under dagen som Renault i kväll har skickat ut en första bild på nya minibilen. En bild som dessutom visar Twingo i olika utföranden – femdörrarsversioner allihopa men där två har fällbar taksektion à la Citroën DS3 Cabrio, Fiat 500C och kommande Opel Adam Cabrio.

På bilden ser vi tydligt att konceptbilen Twin-Z för snart ett år sedan visade upp former som överensstämmer med den färdiga Twingon.

Nya Renault Twingo är något så häftigt som en liten bil med bakhjulsdrift och – motorn placerad bak. Detta beror på att det är den tekniska drivlinelayout som Smart Fortwo och Forfour av kommande generationer använder sig av (precis som i dag). Twingo och Smart-bilarna är alltså syskonbilar.

 Som nämnt tidigare i dag blir det små trecylindriga motorer som tar plats i den korta rumpan. Tillsammans med manuella eller dubbelkopplade växellådor bilder de en kompakt enhet längst bak i bilen.

Mer om nya Twingo i morgon alltså. Men som kvällsbonus har vi ytterligare två bilder här nedan som kanske kan stilla din Twingo-hunger för några timmar...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!