100310-nya saab 9-5 pris

Nya Saab 9-5 – prisuppgifter och färglöshet

Priserna är inte officiella för nya Saab 9-5 ännu, men på andra sidan jordklotet har de svenska prisuppgifterna faktiskt läckt ut på nätet. Från 311 000 kronor kostar nya 9-5 som är aningen färglös.

Det är som vanligt Saab-entusiastsajten saabsunited.com i Australien som är huvudådern vid förhandsinfo om Saab. Denna gång har Swade, killen bakom sajten, kommit över de svenska prisuppgifterna för nya Saab 9-5 som de svenska Saab-handlarna nu ska ha fått tillgång till. De ska också ha öppnat upp ordersystemet för att kunna ta emot beställningar.

Som vi kan se på prislistan nedan kostar nya 9-5 från cirka 311 000 kronor och då får man en framhjulsdriven turbofyra med 220 hästkrafter. Toppversionen är den turbomatade sexan med 300 hästkrafter och fyrhjulsdrift, denna kostar från cirka 471 900 kronor. Priserna är ett steg upp jämfört med vad gamla 9-5 SportSedan kostade. I Linear-utförande låg 2,0t från cirka 260 000 kronor, men så var det ju också en mindre äldre bilkonstruktion med betydligt svagare motor.

Samtidigt som priserna blottas avslöjas också färgpaletten till nya Saab 9-5. Det är inget enormt färgspektra som vi ser utan i stället handlar det om en solid vit kulör, en svart metallicfärg, fyra nyanser av gråmetallic och den mest utstickande kulören – fjordblå. Fler färger lär tillkomma efterhand.

Däremot ska det finnas en hel del olika fälgar från 17 till 19 tum att välja mellan samt en rad olika klädslar (tyg och skinn) och dekorer att piffa upp interiören med.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!